ABO Wind ja Statkraft ovat solmineet pitkäaikaisen sähkönostosopimuksen

(Helsinki, 31. maaliskuuta 2022) Statkraft ja ABO Wind ovat solmineet kymmenvuotisen sähkönostosopimuksen Pajuperänkankaan tuulivoimapuiston tuotannosta. Statkraft saa myös oikeudet tuotetun sähkön alkuperätakuisiin. 14 voimalaa on tarkoitus liittää verkkoon syksyllä 2023 ja ne tulevat tuottamaan sähköä noin 14 000 sähkölämmitteisen omakotitalon tarpeisiin. ABO Wind on kehittänyt hankkeen Infinergies Finland Oy:n kanssa ja ABO Wind vastaa 86,8 megawatin hankkeen rakentamisesta ja käyttöönotosta kokonaan.

”On hienoa, että pääsemme tänä vuonna rakentamaan jo neljättä tuulipuistoamme Haapajärvellä. Lisäksi PPA-sopimuksen solminen on meille tärkeä virstanpylväs tämänkokoisen hankkeen itsenäisessä toteuttamisessa”, ABO Windin toimitusjohtaja Aapo Koivuniemi sanoo. ”Rahoitus- ja PPA-osastomme hoitivat sopimusneuvottelut sujuvasti ja olemme hyvin tyytyväisiä, että löysimme luotettavan yhteistyökumppanin Statkraftista.”

”Yksi Statkraftin vahvuuksista on mahdollisuus tarjota kehittäjille oikeanlaista sähkönostosopimusta, joka mahdollistaa projektin rahoituksen ja rakentamisen ja jolla voidaan hallita riskejä useiden vuosien ajan. Yhteistyö ABO Windin kanssa on ollut hyvin onnistunutta ja olemme tyytyväisiä, että pystyimme PPA-sopimuksemme avulla vauhdittamaan rakennusprojektin etenemistä seuraavaan vaiheeseen”, sanoo Arne Wist, Statkraftin Pohjoismaiden alkuperä- ja portfoliohallinnan johtaja.

Tällä hetkellä tuulipuiston alueella valmistellaan rakennustöitä. Voimaloiden perustusten rakentaminen on tarkoitus aloittaa vuoden kolmannella neljänneksellä. Puistoon pystytetään 14 Vestas V162-mallin voimalaa, joiden kokonaiskorkeus on 250 metriä. Tuulipuisto kasvattaa uusiutuvan energian osuutta Suomen energiapaletissa ja tuottaa vuosittain merkittävän määrän päästötöntä sähköä.