Järvi-Suomen Energia: Sähköverkon vikojen korjaus jatkuu

Myrsky laantui lauantai-illasta, mutta jätti jälkeensä korjattavaa. Sähköttömiä asiakkaita sunnuntaina puolen päivän aikaan oli alle 2 000.

Tuuli kaatoi isoja puita ja paikoin syntyi myös rakennerikkoja, muun muassa katkenneita pylväitä, sähköverkkoon. Pääosin vikapaikat ovat kuitenkin säästyneet rakenteiden rikkoutumisilta. Tavoitteena on saada kaikille asiakkaille sähköt sunnuntain aikana.

Juva – Kallislahti -välille syntyi lauantaipäivänä myös suurjänniteverkon, 110 kV, vika. Vian piiriin jäi yksi sähköasema, joka saatiin helposti korvattua varasyöttöyhteyksin. Sunnuntaina vikapaikkoja kartoitetaan niin kyseisen suurjännitejohdon kuin keskijänniteverkon osalta helikopterin avulla.

Savonlinnan seudulla vikapaikkoja etsitään myös dronen avulla. Tämä on ensimmäinen kerta, kun droneja hyödynnetään myrskyn aiheuttamien vikojen etsinnässä. Toiminnasta vastaa Suur-Savon Sähkön vuoden alussa perustama yhtiö Evision Oy.

Pyydämme asiakkailtamme ilmoituksia, jos sähköt toimivat heikosti tai keskijänniteverkon tilanteen normalisoiduttua sähköt eivät ole palautuneet. Pienjänniteverkon alueella olevista vioista emme saa yhtä tarkkaa kuvaa kuin keskijänniteverkon häiriöistä. Häiriökartta osoittaa, mikä on keskijänniteverkon vikatilanne. Vikapalvelun tavoittaa numerosta 0800 90440. Voit myös ilmoittaa tarkan vikapaikan lomakkeella.