Kokkolan Energia luopuu toistaiseksi voimassa olevista perinteisistä sähkösopimuksista

Public Domain, kuva: Snapwire

Sähkökaupan nopeasti muuttuva markkinatilanne vaatii energiayhtiöiltä muutoksia perinteisiin sopimusmalleihin ja toimintatapoihin. Kokkolan Energia Oy luopuu perinteisistä toistaiseksi voimassa olevista sähkötuotteista 1.9.2022 alkaen.

Poistuvia tuotteita ovat toistaiseksi voimassa olevat Yleis-, Aika-, Kausi- ja Tehosähkötuotteet. Ne korvautuvat markkinahintoja seuraavilla Vuodenaika-sopimuksilla.

Kokkolan Energian toimitusjohtaja Mikko Rintamäen mukaan sopimusmuutoksen avulla muuttuvaan markkinatilanteeseen voidaan reagoida nopeammin palvelun tasosta tinkimättä.

Viimeisen puolentoista vuoden aikana sähkömarkkinat ovat muuttuneet rajusti. Hintatason rajun nousun lisäksi hintavaihtelut ovat olleet nopeita ja hintamuutoksilta suojautuminen vakaahintaisten sopimusten mahdollistamiseksi on muuttunut hyvin vaikeaksi, jopa mahdottomaksi.

– Nykyisillä sähkösopimusmalleilla tilanteen ja kannattavuuden hallitseminen on haastavaa kenelle tahansa. Olemme pyrkineet sopeutumaan aiemmin väliaikaiseksi olettamaamme tilanteeseen, mutta viimeistään Ukrainan sota ja sen tuoma pitkäaikainen energiakriisi muuttivat tilannetta ratkaisevasti. Nyt meillä oli vaihtoehtona hinnan uusi raju korotus tai tuotevalikoiman uudistaminen, Mikko Rintamäki toteaa.

Kokkolan Energia siirtyy sähkötuotteisiin, jotka seuraavat automaattisemmin sähkön hinnan kehitystä. Asiakkaalle halutaan tarjota parhaiten toimiva ja joustavasti sähkön markkinahintoja seuraava vaihtoehto. Se tuo aluksi mukanaan hinnan nousun, mutta reagoi myös viivytyksettä sähkön markkinahinnan laskuun.

Koskeeko sopimusmuutos sinun sähkösopimustasi?

Voit tarkistaa sopimustyyppisi Kompassista. Asiakastiedot-välilehden alta löydät sähkönmyyntisopimuksesi tiedot. Mikäli sinulla on Yleis-, Aika-. Kausi- tai Tehosähkötuote, koskee sopimusmuutos myös sinua.

Mitä sinun tarvitsee tehdä?

Ei välttämättä mitään. Kaikki toistaiseksi voimassa olevat sopimukset muuttuvat automaattisesti 1.9.2022 Vuodenaika-sopimukseksi. Sinulla säilyy oikeus irtisanoa sopimuksesi 14 vuorokauden irtisanomisajalla.